• Journal
  • Bepaal in drie stappen de vorm van uw gezicht
Uw verlanglijst
Uw type bril
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Goed om te weten | 10. June 2016

Welke bril past bij mij?

Bij de keuze van een nieuwe bril laat u zich gewoonlijk leiden door uw persoonlijke smaak. Maar net als bij kleding, zijn er ook bij brillen stijlen en vormen die de een wél en de ander juist niet staan.

Bepaal de vorm van uw gezicht en ontdek welke bril het best bij u past.

Hebt u een vierkant, ovaal, hartvormig of rond gezicht? Deze stereotiepe vormen kunnen u helpen bij het bepalen van uw gezichtsvorm.
  1. Ga voor de spiegel staan en haal het haar uit uw gezicht, zodat u de contouren van uw gezicht duidelijk waar kunt nemen. Houd uw hoofd rechtop en kijk recht naar voren.

    Bepaal de lengte van uw gezicht vanaf de haarlijn via de neus tot aan de onderkant van de kin. Welke vorm beschrijft uw gezicht het best?

    Om de vorm van uw gezicht te bepalen, verdeelt u uw gezicht net als in de afbeelding in drie delen: van de haarlijn tot aan de wenkbrauwen, van de wenkbrauwen tot aan de punt van de neus en van de punt van de neus tot aan de onderkant van de kin.

Super! U hebt nu de vorm van uw gezicht bepaald. Het is heel goed mogelijk dat uw gezicht niet precies overeenkomt met een van deze vormen. Geen paniek! Veel mensen hebben namelijk een mengvorm. Lees dan de aanbevelingen en tips bij uw mogelijke gezichtsvormen en kies het briltype dat u het mooist vindt.

Stijladvies van Rodenstock

De komende weken gaan we u helpen bij het vinden van de zonnebril die het best bij de vorm van uw gezicht past. Met behulp van stijlexpert Elisabeth Motsch en productmanager Stefan Kutschereuter bespreken we de verschillende gezichtsvormen. Houd daarom onze website in de gaten!

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading