Biometrische brillenglazen

Rodenstock staat voor een nieuwe generatie op maat gemaakte brillenglazen die worden vervaardigd op basis van de individuele biometrie van uw ogen.

Scroll
Uw verlanglijst
Uw type bril
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
De standaard

Standaardwaarden passen slechts bij 2% van de ogen

Tegenwoordig worden de meeste brillenglazen vervaardigd met behulp van een standaardzichttest met slechts vier standaard voorschriftwaarden als input voor het brillenglasberekeningsproces. In dit geval worden standaardwaarden uit het gereduceerde oogmodel gebruikt voor de biometrie van het individuele oog.

Deze standaardwaarden zijn slechts geschikt voor 2% van de ogen. Dit heeft gevolgen voor hoe nauwkeurig het brillenglas kan worden afgestemd op de behoeften van de ogen van de gebruiker.

De oplossing van Rodenstock

Biometrisch exacte brillenglazen

Bij Rodenstock weten we dat elk oog een andere vorm en grootte heeft.

Op basis van een oogmeting met onze DNEye® Scanner wordt de biometrie van het gehele oog bepaald voor de berekening van het brillenglas (enkele duizenden datapunten en een veelheid aan parameters van elk oog). Deze biometrische gegevens worden rechtstreeks opgenomen in het productieproces van de brillenglazen, wat uniek is in de sector. Het resultaat: de meest nauwkeurige brillenglazen ter wereld, met het scherpste zicht voor elke hoek en elke blik.
Wij noemen deze brillenglazen B.I.G. EXACT®.

B.I.G. staat voor Biometric Intelligent Glasses: deze brillenglazen markeerden het begin van het biometrische tijdperk bij Rodenstock en B.I.G. VISION® FOR ALL is onze filosofie geworden.

Meer in de video

Zes stappen naar uw B.I.G. EXACT™ brillenglazens

Waarom biometrisch intelligente glazen?

De sleutel tot het begrijpen van de baanbrekende technologie achter de Biometric Intelligent Glasses begint met de erkenning dat je eigenlijk niet ziet met je ogen - maar met je hersenen.

  • Ons gezichtsvermogen bestaat uit twee subsystemen die tegelijkertijd samenwerken met de hersenen: scherptezicht en perifeer zicht. Wij gebruiken ons perifere zicht om ons te oriënteren en beweging in onze omgeving waar te nemen, terwijl ons scherptezicht zich beweegt naar elk interessant punt dat de hersenen oppikken, ongeacht of het dichtbij of veraf is. Op basis van deze input beslissen je hersenen vervolgens hoe ze op de ontvangen informatie moeten reageren.

  • Oogbewegingen zijn continu. Het menselijk oog beweegt wel 250.000 keer per dag. Dit betekent dat ons zicht voortdurend in een dynamische toestand verkeert, waarbij we ons op korte, middellange en lange afstanden concentreren, terwijl we ons met ons perifere zicht oriënteren terwijl het oog beweegt. Daarom is het zo belangrijk dat multifocale brillenglazen het zicht onder elke hoek ondersteunen - en niet alleen op één scherpstelpunt in het midden. Maar om dat te kunnen doen, zijn nauwkeurige gegevens over het individuele oog nodig - want elk oog is uniek. Biometrisch exacte brillenglazen op basis van de DNEye®-technologie zorgen voor een onbeperkte, dynamische en natuurlijke visuele ervaring, in harmonie met de hersenen.

Wat dragers van biometrisch exacte lenzen zeggen

Een onderzoek onder 283 klanten, waarvan 90% al een bril droeg, toont het enorme succes van B.I.G. EXACT® aan. Het toont aan dat het gebruik van een nauwkeurig biometrisch oogmodel voor de productie van individuele brillenglazen hun visuele ervaring aanzienlijk heeft verbeterd.

B.I.G. VISION®

Onze visie: biometrisch geoptimaliseerd zicht

Bij Rodenstock erkennen we mensen als individuen, met ogen in verschillende vormen en maten. Daarom gebruiken we duizenden datapunten om de parameters van het oog te meten en te bepalen. Wij gebruiken deze gegevens om de brillenglazen op maat te produceren volgens de biometrische parameters van elk individueel oog. Dit heeft ons gemaakt tot de brillenglas experts die we vandaag de dag zijn.
Onze ambitie die wij bij Rodenstock hebben sinds de lancering van onze B.I.G. VISION™ filosofie: Lees meer over Rodenstocks reis naar biometrische precisie.

Meer over B.I.G. VISION
Artificiële intelligentie

AI-gebaseerde glasberekening

Wij zijn niet tevreden met de standaard, maar gaan altijd een stap verder.
Onze claim is om de beste brillenglazen te produceren voor mensen over de hele wereld.

Een nieuwe Rodenstock AI technologie maakt het mogelijk om rekening te houden met benaderende biometrische waarden bij het berekenen van brillenglazen. Dit zorgt voor een hoog niveau van biometrische precisie, zelfs als de exacte waarden van de DNEye® Scanner niet beschikbaar zijn. Met deze AI-technologie creëren we een nieuwe standaard in de berekening van conventionele brillenglazen.
Wij noemen deze nieuwe brillenglazen: B.I.G. NORM®.

Meer over B.I.G. NORM
Premium Protection Solitaire® Layr

Biometrische brillenglazen perfect aangevuld

Dagelijks worden brildragers geconfronteerd met tal van uitdagingen die een helder zicht in de weg staan, zoals krassen, stof, vuil of vingerafdrukken, UV-licht of potentieel schadelijk blauw licht. De innovatieve high-tech coating Solitaire® LayR is een aanvulling op Rodenstocks biometrische brillenglazen dankzij de nieuwe LayR Technology en biedt de drager een aanzienlijk helderder zicht - laag voor laag.

Meer over Solitaire® LayR

*DNEye® klantenonderzoek (2018), Zürich.
** Muschielok, A. (2017). Gepersonaliseerde multifocale brillenglazen volgens de wensen van de klant - Resultaten van een wetenschappelijke studie. Presentatie op het Opti-Forum, München.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading