Gewoon goed zicht: de enkelvoudige brillen van Rodenstock.

Of er nu sprake is van myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid) of astigmatisme (onregelmatige kromming van het hoornvlies), de brillenglazen op maat van Rodenstock vormen de oplossing.

Scroll
De Rodenstock bril
Uw verlanglijst
Uw opticien

Enkelvoudige brillen van Rodenstock: voor iedereen die in het dagelijks leven helder wil zien.

U kunt dichtbij prima zien maar in de verte wordt alles onscherp? Of juist omgekeerd? Raken uw ogen snel vermoeid of worden ze rood? Dan ligt de oplossing voor de hand: enkelvoudige glazen. Hiermee kunt u op elke afstand weer scherp zien.

Test gezichtsvermogen

Rodenstock presenteert: het eerste persoonlijke enkelvoudige glas.

Hoe beter uw brillenglazen op u afgestemd zijn, hoe gemakkelijker u een natuurlijke kijkervaring realiseert. Hiervoor heeft Rodenstock een bekroonde innovatie in huis: persoonlijke enkelvoudige glazen die zowel rekening houden met uw sterktes als met de vorm van uw gezicht, uw houding en de pasvorm van uw montuur. Hierdoor onderscheiden ze zich duidelijk van traditionele brillenglazen:

Conventioneel bril
Rodenstock bril
Onbelemmerd zicht dankzij de hoge kwaliteit van onze brillenglazen: met individuele aanpassing van de glazen aan de pasvorm van het montuur op uw gezicht.
Conventioneel bril
Rodenstock bril
Optimaal draagcomfort: 45% lichter dan mineraal glas en 20% dunner dan een traditioneel kunststof glas

Passende extra's voor uw behoeften.

Rodenstock Solitaire® 2: premiumcoatings met een lange levensduur, uitstekende ontspiegeling en optimale bescherming tegen krassen

Met de premiumcoatings van Rodenstock wordt uw bril nog onderhoudsvriendelijker, is hij gemakkelijker te reinigen of biedt hij uw ogen nog meer bescherming tegen schadelijk licht. Of het nu om bescherming tegen vuil en stof, de nieuwste bescherming tegen UV-straling of ontspannen zicht vanwege de afzwakking van kunstlicht van computers, laptops en smartphones gaat, vraag uw opticien gewoon naar de Rodenstock Solitaire® 2-coatings.

De slimme bril met Rodenstock ColorMatic IQ® 2 voor binnen en buiten

Meekleurende brillenglazen passen zich automatisch aan alle lichtomstandigheden aan en garanderen zo altijd en overal comfortabel zicht zonder hinderlijke schittering. Ze zijn binnen kristalhelder en veranderen van kleur naargelang de lichtintensiteit. Of er nu sprake is van zonlicht, kunstlicht, schaduw of schemering, uw ogen worden sneller moe als de lichtomstandigheden veranderen. Onze 100% bescherming tegen UV-straling met een golflengte van maximaal 400 nm, zorgt voor een optimale bescherming van de ogen en het gebied eromheen en voorkomt vroegtijdige veroudering van de huid.

Hoe ColorMatic IQ® 2 werkt

Comfort voor de ogen met extra ondersteuning tijdens het lezen.

Lezen kan boeiend, ontspannend of leuk zijn. Voor uw ogen is het echter vooral één ding: een uitdaging. Door een eenvoudige ondersteuning in de onderste zone van het brillenglas kunnen uw ogen zich gemakkelijker aanpassen aan verschillende zichtafstanden. Hierdoor hoeven uw ogen zich bij het lezen in een boek of van een scherm, minder in te spannen en vallen details eerder op. Dit is zowel handig op uw werk als in uw vrije tijd.

Meer over de leesondersteuning

Het juiste montuur voor uw enkelvoudige bril.

Als fabrikant van brillenglazen en monturen bieden wij u perfecte kwaliteit onder één dak. De monturen van Rodenstock combineren innovatieve technologieën en materialen met een design dat zowel klassiek en traditioneel als tijdloos en stijlvol is. Ontdek nu het montuur dat het best bij uw persoonlijke stijl past:

Toon alle monturen

Test uw gezichtsvermogen

Welke gezichtsscherpte hebt u bij in de verte zien? Test het nu!

 1. Download ons sjabloon en druk het af.
 2. Bevestig het blad op ooghoogte aan de muur en ga 4 meter achteruit (5 stappen).
 3. Probeer te zien waar de opening in de cirkel zit. Onthoud de regel die u nog duidelijk en gemakkelijk kunt zien.
Download sjabloontest-for-visual-impairment.pdf (76 KB)
 • Op welke regel kon u de opening in de cirkel niet meer duidelijk zien? De bijbehorende waarde geeft uw gezichtsscherpte voor in de verte zien weer.

  Gezichtsscherpte 1,2 tot 1,5:
  Gefeliciteerd! U hebt ogen als een havik! U moet echter niet vergeten uw uitstekende zicht regelmatig door een opticien of oogarts te laten controleren.

  Gezichtsscherpte 1,0:

  U hebt waarschijnlijk geen bril nodig. De ogen kunnen echter in de loop van de tijd achteruitgaan en de gezichtsscherpte kan afnemen. Tijdige onderzoeken worden daarom aanbevolen.

  Gezichtsscherpte 0,8:

  Dit is de grenswaarde voor veilig autorijden. Toch moet u uw ogen door een opticien of oogarts laten controleren! Denk eraan dat uw gezichtsscherpte 's avonds of bij fel licht minder is dan bij daglicht.

  Gezichtsscherpte 0,4 tot 0,6:

  Uw gezichtsscherpte lijkt schrikbarend laag te zijn. U moet uw ogen zo snel mogelijk door een opticien of oogarts laten controleren! U hebt een bril nodig, vooral tijdens het autorijden.

Leesondersteuning

Het gezichtsveld van uw multifocale Rodenstock glazen met leesondersteuning is volledig aangepast aan uw persoonlijke levensstijl en uw kijkgewoonten. De leesondersteuning bevindt zich in de onderste zone van het brillenglas. Hiermee kunnen uw ogen zich gemakkelijker aanpassen aan verschillende afstanden. Dit garandeert ontspannen zicht zonder vermoeidheid en geeft u tevens beter zicht op het werk en in uw vrije tijd.