Leesbril van Rodenstock:
voor oneindig veel leesplezier.

Kies bij afnemend zicht dichtbij voor een goede
leesbril om uw kijkcomfort en kwaliteit van leven te behouden.

Scroll
Uw verlanglijst
Uw type bril
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien

Brillenglazen op maat voor uw leesbril.

Lezen hoort gewoon bij het leven. Het wordt echter vermoeiend en uitdagend als letters en cijfers steeds moeilijker leesbaar worden. Mensen die hun leesplezier willen behouden en met het gebruikelijke gemak romans, kranten, menu's of kleine letters willen blijven lezen, kiezen voor een hoogwaardige leesbril als optimale oplossing.
Een goede leesbril heeft slechts één doel: scherp zicht op korte afstanden herstellen.
Hoe nauwkeuriger de brillenglazen op u zijn afgestemd, hoe beter het resultaat. Daarom maakt Rodenstock ook de brillenglazen voor uw leesbril in uw specifieke sterkte, na alle aspecten van uw volledige gezichtsvermogen uitgebreid te hebben geanalyseerd. De voordelen voor u:

Presbyopie

Wanneer een leesbril zinvol wordt. En waarom.

Kent u dat: lezen gaat moeizamer en u moet het boek steeds verder van u af houden? De reden hiervoor is ouderdomsverziendheid. Dit is een heel natuurlijk proces. Onze ogen veranderen bij het ouder worden. Het wordt voor de ogen steeds moeilijker om te schakelen tussen dichtbij en in de verte zien. De minimale afstand voor scherp zicht neemt toe en wordt uiteindelijk groter dan de normale leesafstand van 40 cm. De ogen worden vervolgens sneller moe of het lezen veroorzaakt hoofdpijn. Zover hoeft het echter helemaal niet te komen. Met de juiste bril blijft lezen heel natuurlijk aanvoelen.

Normaal bril
Rodenstock bril

Optimaal draagcomfort en een esthetische look

Asferische enkelvoudige glazen kenmerken zich door een plattere, mindere gebogen en daardoor slankere vorm. Dit is met name zinvol voor mensen met een plussterkte. De voordelen:
45% lichter dan mineraal glas
20% dunner dan traditioneel kunststof glas
30% minder optische vergroting van de ogen

Biometrisch exacte brillenglazen

Because every eye is different

Met biometrische brillenglazen hebben we bij Rodenstock een nieuwe generatie brillenglazen gecreëerd: Dankzij innovatieve technologieën kan het centrum van scherp zicht worden bepaald voor elk individueel oog. Hierdoor profiteert u als brildrager van het scherpste zicht voor elke hoek en elke blik, ongeacht waar u kijkt.

Ontdek biometrische intelligente brillenglazen

Waarmee moet u rekening houden bij een leesbril?

  • Veel mensen geloven nog steeds in de mythe dat door het vroegtijdig dragen van een bril de ogen achteruitgaan. Feit: onnodig lang onscherp zicht het hoofd proberen te bieden, leidt alleen maar tot hoofdpijn en gespannen nekspieren. Daarom zou u bij de eerste tekenen van een afnemend gezichtsvermogen een afspraak moeten maken met een opticien of oogarts, voor een professionele oogmeting. Dit vormt de basis voor uw persoonlijke leesbril en een meer ontspannen leven.

  • Veel supermarkten verkopen goedkope leesbrillen. Aan dit prijsvoordeel kleeft echter een groot bezwaar: kant-en-klare oplossingen zijn natuurlijk niet geschikt voor uw ogen. De sterkte van beide brillenglazen is hetzelfde, hoewel bij de meeste mensen het linker- en rechteroog verschillende sterktes hebben. Daarnaast houden ze geen rekening met persoonlijke omstandigheden, zoals een onregelmatige kromming van het hoornvlies en de pupilafstand. Bovendien kiezen kopers vaak zonder oogmeting en advies voor brillenglazen met een te hoge sterkte. Het resultaat: een ongeschikte kant-en-klare leesbril die bij continu gebruik tot klachten zoals hoofdpijn en vermoeide ogen kan leiden. En dat is nou net niet de bedoeling.

Gun uzelf kijkcomfort zonder compromissen.

Eén voor alles

Optimaal zicht op korte afstand en in de verte met multifocale brillenglazen.

Moet u regelmatig omschakelen tussen dichtbij en in de verte zien? Geen zin om steeds van bril te wisselen? Multifocale glazen bieden dan het gewenste comfort. In het multifocale glas zijn onzichtbaar verschillende correctiezones geïntegreerd. Hierdoor hebt u heel eenvoudig op elke afstand scherp zicht, zonder dat u van bril hoeft te wisselen. En uw look? Geen zorgen, want multifocale glazen verschillen niet van 'normale' brillenglazen.

Hoe multifocale glazen werken
Dichtbij comfort brillenglazen

Ontspannen werken met een beeldschermbril van Rodenstock.

Op het werk moeten uw ogen zich steeds aanpassen aan verschillende afstanden: van uw bureau en monitor tot uw collega's. Dit kan erg vermoeiend zijn. Beeldschermwerk leidt tot droge ogen, hoofdpijn of gespannen spieren. De oplossing: een beeldschermbril met beeldschermglazen van Rodenstock. Hij wordt specifiek afgestemd op uw oogbewegingen en werkafstanden, waardoor hij uw ogen en houding ontlast. Zo hebt u meer energie voor belangrijkere zaken.

Ergonomisch werken met een beeldschermbril
Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading