Hoogwaardige multifocale glazen van Rodenstock.

Multifocale glazen op maat:
uw persoonlijk meesterwerk van Rodenstock.

Scroll
Uw verlanglijst
Uw type bril
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking
Voortdurend scherp zicht

De multifocale glazen van Rodenstock bieden optimaal zicht dichtbij, op de middellange afstand en in de verte.

Zoals de naam al aangeeft, kenmerkt een multifocaal glas zich door een geleidelijk toenemende sterkte en scherp zicht op elke afstand zonder hinderlijke overgangen. Dat komt omdat multifocale glazen tegelijk voor bijziendheid en verziendheid corrigeren. Omdat het glas geen zichtbare rand heeft en de verandering in sterkte aan de buitenkant niet zichtbaar is, bieden multifocale glazen ook op esthetisch vlak voordelen.

Presbyopie

Wanneer hebben multifocale glazen zin?

Onze ogen veranderen bij het ouder worden. Dit betekent dat de ooglens op middelbare leeftijd niet meer zo elastisch is als voorheen. Het wordt voor de ogen steeds moeilijker om te schakelen tussen dichtbij en in de verte zien. Hierdoor hebben ze ondersteuning nodig. Multifocale glazen zijn in dit geval de ideale oplossing. Met multifocale glazen hoeft u namelijk niet steeds een andere bril op te zetten. Dit voorkomt een hoop ergernis en ongemak.

Het beste zicht van Rodenstock ooit - met multifocale glazen.

Uw voordeel

Breed gezichtsveld

Groot en perfect afgestemd breed gezichtsveld – Leidt u een actief leven en bent u veel buiten? Of zit u vaak achter uw laptop en houdt u van lezen? Het gezichtsveld van uw multifocale Rodenstock glazen is volledig aangepast aan uw persoonlijke levensstijl en uw kijkgewoonten.

Randen
De kwaliteit van het brillenglas bepaalt hoe groot de vertekening aan de randen is. Hoe hoger de kwaliteit, hoe kleiner de randvertekening.

Normaal multifocale glazen
Rodenstock multifocale glazen
Normaal multifocale glazen
Rodenstock multifocale glazen
Uw voordeel

Geen schommeleffecten

Geen schommeleffecten – Bij de multifocale glazen van Rodenstock worden lijnen en lagen aan de randen niet meer vertekend of wazig.

B.I.G. EXACT™
Hoe uw exacte biometrische multifocale brillenglazen worden gemaakt

Met biometrische multifocale brillenglazen, gebaseerd op de DNEye® technologie, creëert Rodenstock een paradigmaverschuiving in de berekening van multifocale brillenglazen door de unieke vorm en grootte van elk oog nauwkeurig te bepalen en hiermee rekening te houden tijdens de productie.

More about B.I.G. EXACT™

Waarmee moet u rekening houden bij multifocale glazen?

 • Elk oog is net zo uniek als uzelf. Hoe kan een standaardbril dan aan uw persoonlijke behoeften voldoen? Dankzij de precisieoogmeting met de DNEye®-scanner van Rodenstock kunnen alle afzonderlijke afwijkingen gemeten en meegenomen worden bij het vervaardigen van de brillenglazen. Dit resulteert in een scherper en contrastrijker zicht dan ooit tevoren, wat met name merkbaar is in de schemering. Het uitmuntende comfort en de optimale compatibiliteit zorgen voor een perfecte persoonlijke kijkervaring.

 • Het kan even duren voordat u aan uw multifocale glazen gewend bent. Na verloop van tijd weten uw ogen hoe ze hiermee om moeten gaan en kunnen ze normaal op de gewenste afstand focussen.
  Bij de maatwerkglazen van Rodenstock is de gewenningsperiode in vergelijking met traditionele brillenglazen uiterst kort. Dit betekent dat u al heel snel op elke afstand haarscherp zicht hebt.

 • Een bril moet gewoon perfect zitten. Wanneer u beweegt, mag hij niet knellen of van uw neus schuiven. Met de ImpressionIST®, het 3D-videomeetsysteem van Rodenstock, kunnen de vorm van uw gezicht, de pupilafstand en alle andere belangrijke variabelen exact gemeten worden in combinatie met het door u gekozen montuur. Dit staat garant voor de optimale kijkervaring.

 • Een brillenglas in combinatie met de natuurlijke bewegingen van het oog kunnen ongewenste schommeleffecten veroorzaken. Daarnaast kan er – in tegenstelling tot enkelvoudige brillenglazen – aan de rand van het glas vertekening optreden vanwege de veranderende sterkte. Deze vervelende en hinderlijke effecten kunnen leiden tot bijverschijnselen zoals hoofdpijn. Met de multifocale maatwerkglazen van Rodenstock worden deze effecten tot een nauwelijks merkbaar minimum beperkt.

Maak uw multifocale glazen 'multifunctioneel' met de volgende extra's:

Premium coatings

Rodenstock Solitaire® 2: duurzaamheid, antireflectie, krasbestendig.

Onze multifocale glazen worden standaard geleverd met de Solitaire® Protect PRO 2-coating. Deze coating biedt uitgebreide bescherming tegen licht en heeft uitmuntende esthetische eigenschappen.
Met onze premiumcoatings wordt uw bril nog duurzamer en onderhoudsvriendelijker en is hij gemakkelijker te reinigen. Of het nu om bescherming tegen vuil en stof, de nieuwste bescherming tegen UV-straling of ontspannen zicht vanwege de afzwakking van kunstlicht van computers, laptops en smartphones gaat, vraag uw opticien gewoon naar de Rodenstock Solitaire® 2-coatings.

Zo glad, dat er niets blijft plakken

Langdurig zicht met X-tra Clean.

De hele dag schone brillenglazen? De nieuwe X-tra Clean-afwerking maakt het mogelijk. De afwerking, dat wil zeggen de toplaag op de voorkant van het glas en de achterkant bij hoogwaardige glazen, is hier de doorslaggevende factor.
Het extreem gladde oppervlak zorgt ervoor dat vuil nauwelijks blijft plakken - en als de glazen vuil worden, kan het vuil gemakkelijk worden verwijderd.

 • Langdurig kristalhelder zicht
 • Snel en makkelijk schoon te maken zonder achterblijvende strepen en restanten
 • Vuilwater- en stofafstotende eigenschappen
Hoe X-tra CLEAN werkt
PERFECT ZICHT IN ALLE LICHTOMSTANDIGHEDEN

ColorMatic® 3: De meekleurende glazen van Rodenstock.

Onze meekleurende brillenglazen passen zich automatisch aan elke lichtsituatie aan, zodat u altijd comfortabel en ontspiegeld kunt zien. Binnen zijn ze absoluut helder en buiten kleuren ze, afhankelijk van de lichtintensiteit.
Gebaseerd op Rodenstocks meer dan 50 jaar ervaring in fotochromisme, herdefiniëren wij nu de prestaties van meekleurende brillenglazen: ColorMatic® 3 biedt 30% snellere helderheid in vergelijking met de vorige generatie ColorMatic IQ® 2.

De diepe verduistering en snelle verheldering zorgen voor tastbaar visueel comfort, terwijl het blauwlichtfilter en een brede selectie van kleuren een grote verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden en stijl garanderen. Of de ColorMatic® 3 nu als bril of zonnebril wordt gebruikt, hij biedt ontspannen en scherp zicht in elke situatie en is daarmee de perfecte intelligente bril voor dagelijks gebruik.

Bekijk de video
Bescherming voor uw ogen

Rodenstock lichtbescherming PRO410.

UV-stralen kunnen zowel voor je huid als voor je ogen schadelijk zijn en zelfs door de wolken bij bewolking heen dringen. Naast de UV-straling is er ook blauw licht. Dit is belangrijk voor het bioritme en andere biologische functies van het lichaam. Afgezien van de positieve effecten, kunnen bepaalde elementen van blauw licht ook potentieel schadelijk zijn. De formule van succes is de juiste relatie. Met de Rodenstock lichtbescherming PRO410 krijgen uw ogen alleen het licht dat ze echt nodig hebben - dag in dag uit.

Het juiste montuur voor uw multifocale glazen.

Als fabrikant van brillenglazen en monturen bieden wij u perfecte kwaliteit onder één dak. De monturen van Rodenstock combineren innovatieve technologieën en materialen met een design dat zowel klassiek en traditioneel als tijdloos en stijlvol is. Bovendien zijn ze volledig afgestemd op de betreffende brildrager. Alle monturen van Rodenstock kunnen worden voorzien van multifocale glazen.

Toon alle monturen

Innovatieve oogmeting

Eerst worden uw ogen gemeten met de ultramoderne DNEye® Scanner van Rodenstock. Bij deze volautomatische meting worden uiterst nauwkeurig meer dan 7.000 meetpunten gemeten.
In tegenstelling tot traditionele meetapparatuur legt de DNEye® Scanner niet alleen de standaardwaarden voor myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid) en astigmatisme (onregelmatige kromming van het hoornvlies) vast, maar nog veel meer zoals de reactie van uw pupillen overdag en 's avonds en de bijbehorende veranderingen in uw gezichtsvermogen. Op deze manier kunnen ook individuele afwijkingen vastgesteld worden die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld een verminderde contrastgevoeligheid en slecht zicht in de schemering.

  3D-video oogmeting

  Bij de productie van brillenglazen op maat speelt de pasvorm van de bril op het gezicht een beslissende rol. Met de ImpressionIST®, het 3D-video centreersysteem van Rodenstock, worden de gegevens verzameld die hiervoor van belang zijn.
  U kijkt gewoon in de spiegel van de ImpressionIST®. Met twee camera's worden er vanuit twee gezichtshoeken beelden van u gemaakt. Met behulp van deze beelden worden in combinatie met het door u gekozen montuur parameters van uw gezicht nauwkeurig gemeten, zoals de afstand tussen uw pupillen en hun diameter.

   Appointment request

   Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.   Phone
   ??data.request.mail??

   Your wish list

   To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

   Your appointment request has been successfully sent to

   You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

   BACK TO HOME
   Unfortunately your request could not be sent!

   Please try again.

   Loading