Met een sportbril van Rodenstock
kunt u topprestaties leveren.

Een sportbril van Rodenstock – met of zonder sterkte – is de perfecte partner voor elke sport.

Scroll
Uw verlanglijst
Uw type bril
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Klaar voor sportieve uitdagingen

Rodenstock sportbrillen.

Sportbrillen zijn ontworpen om uw ogen te beschermen tegen alles wat er tijdens het sporten in kan komen: wind, stof, insecten, takken langs de weg en niet te vergeten zonnestralen. Daarnaast is het vooral tijdens het sporten van belang dat u elke situatie duidelijk kunt overzien, niet alleen voor uw prestaties maar ook voor uw veiligheid. Daarom krijgt u een sportbril van Rodenstock in uw eigen sterkte, en dat tot wel +8 en -8 dioptrie.

Of u nu amateur of professioneel sporter bent

De juiste bril voor elke sport.

Of u nu een amateursporter of een professioneel atleet bent, een goede sportbril is altijd een belangrijke partner als u uw ogen optimaal wilt beschermen of als u een oogafwijking hebt. Hierbij maakt het niet uit of u binnen of buiten sport, in de regen hardloopt, door het bos fietst, in de zon golft of in de bergen wandelt. De sportbrillen van Rodenstock kunnen elke uitdaging aan. Kies gewoon een sportbril in uw sterkte en voor uw doeleinden. En u bent klaar voor de start!

Uw sportbril staat bovendien garant voor topprestaties.

Sporters die hun grenzen opzoeken, moeten kunnen vertrouwen op hun uitrusting. Ontdek over welke eigenschappen uw nieuwe sportbril van Rodenstock allemaal beschikt:

  • Solitaire® Protect Sun 2: Deze coating biedt 100% bescherming tegen UV-straling en maximale bescherming tegen verblinding. Daarnaast beschermt de coating tegen hinderlijke reflecties, is hij bijzonder gemakkelijk te reinigen en worden vuil, stof en water afgestoten.

  • Sportglazen van polycarbonaat: Deze brillenglazen zijn door Rodenstock ontwikkeld voor de zwaarste toepassingen en kenmerken zich door een zeer hoge breuksterkte. Ze zijn ideaal voor alle sporten waarbij de ogen met een hulpmiddel beschermd moeten worden, zoals squash en tennis.

  • SunContrast: Zonlicht heeft de vervelende eigenschap het contrast te verminderen. De oorzaak is het hoge percentage blauw strooilicht. Dit legt een sluier over andere kleuren. SunContrast zorgt voor een optimale filtering van deze blauwe straling, waardoor ze ook bij fel of diffuus licht een contrastrijk zicht bieden.

  • Polariserende glazen:
    ook bij reflecterende oppervlakken helder zicht.

Hoogwaardige brillenglazen die afgestemd zijn op uw behoeften.

Naadloos scherp zicht

Multifocale brillen ook voor de sport.

Moet u tijdens het sporten regelmatig omschakelen tussen dichtbij en in de verte zien? Rodenstock biedt u het eerste multifocale maatwerkglas ter wereld dat speciaal afgestemd is op de dynamische kijkbehoeften bij het sporten. Het heeft een extra groot en uitgebalanceerd gezichtsveld, en het gezichtsveld voor dichtbij wordt afgestemd op uw sport.

Hoe multifocale glazen werken
INTELLIGENTE ZONBESCHERMING

Zelfkleurende zonneglazen van Rodenstock.

Onze meekleurende zonneglazen ColorMatic® 3 Sun passen zich in recordtijd aan de betreffende lichtomstandigheden aan. Bij sterk zonlicht beschermen ze uw ogen met een donkere tint. Als u naar de schaduw overschakelt, worden de glazen automatisch tot 55% helderder. Dit garandeert helder, contrastrijk zicht de hele dag door, ook bij wisselende lichtomstandigheden.

Bekijk de video
Solitaire® Red Sun 2

Gespiegeld met infrarood warmtefilter.

Een coole look kan ook tegen de warmte beschermen. De Solitaire® Red Sun 2-spiegelcoating biedt niet alleen 100% bescherming tegen UV-straling maar vermindert ook de hoeveelheid infraroodlicht. Hierdoor neemt de thermische belasting van de ogen af. Combineer de spiegelcoating met meekleurende glazen en wees zo verzekerd van volledige en slimme bescherming tegen de zon.

Biometrisch exacte brillenglazen

Because every eye is different

Met biometrische brillenglazen hebben we bij Rodenstock een nieuwe generatie brillenglazen gecreëerd: Dankzij innovatieve technologieën kan het centrum van scherp zicht worden bepaald voor elk individueel oog. Hierdoor profiteert u als brildrager van het scherpste zicht voor elke hoek en elke blik, ongeacht waar u kijkt.

Ontdek biometrische intelligente brillenglazen

Solitaire® Red Sun 2:
infraroodwarmtefilter

Door infraroodstraling van de zon beginnen de moleculen in de atmosfeer te trillen. Hierbij wordt warmte geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat het oog blootgesteld wordt aan een bepaalde thermische belasting. De Solitaire® Red Sun 2-coating reflecteert een gedeelte van deze infraroodstraling en vermindert de thermische belasting van de ogen.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading