Het moment waarop alles samenvalt: brillenglazen op maat.

Beleef uw beste kijkervaring met op maat gemaakte brillenglazen.

Scroll
Uw verlanglijst
Uw type bril
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Zoals een maatpak.

Op maat gemaakte glazen van Rodenstock.

Elk oog is anders. Brillenglazen op maat van Rodenstock houden hier rekening mee. Daarom zitten ze ook 'als gegoten', net zoals bij een op maat gesneden costuum van de kleermaker het geval is.

Optimaal visueel gevoel

Het grote voordeel van brillenglazen op maat.

Bij een maat- of mantelpak kun je zeggen dat het 'als een tweede huid' of 'als gegoten' zit. Niets knelt, niets drukt. Alles ziet er perfect uit.
Een speciaal voor u gemaakte bril met brillenglazen op maat in het juiste montuur heeft precies hetzelfde effect: uw ogen voelen zich meteen heerlijk op hun gemak. In vergelijking met traditionele brillenglazen hebt u scherper en contrastrijker zicht, met name in de schemering. Kortom: u beleeft een nieuwe en ongeëvenaarde kijkervaring!
Met brillenglazen op maat van Rodenstock kunt u eindelijk uw gezichtsvermogen ten volle benutten.

Hoe uw persoonlijke bril van Rodenstock gemaakt wordt.

Wat een uitmuntende kleermaker kan, doen alle Rodenstock opticiens als het om brillen gaat. Uw erkend opticien maakt gebruik van de innovatiefste technologieën:

1. De DNEye® Scanner

Innovatieve oogmeting

Eerst worden uw ogen gemeten met de ultramoderne DNEye® Scanner van Rodenstock.
In tegenstelling tot traditionele meetapparatuur legt de DNEye-scanner niet alleen de standaardwaarden voor myopie (bijziendheid), hypermetropie (verziendheid) en astigmatisme (onregelmatige kromming van het hoornvlies) vast maar nog veel meer, zoals de reactie van uw pupillen overdag en 's avonds en de bijbehorende veranderingen in uw gezichtsvermogen. Op deze manier kunnen ook individuele afwijkingen vastgesteld worden die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld een verminderde contrastgevoeligheid en slecht zicht in de schemering.

  • Laat uw ogen meten met de Rodenstock DNEye® scanner en laat uw bril op maat maken.
Meer informatie
2. De ImpressionIST®

3D-video oogmeting

Bij de productie van brillenglazen op maat speelt de pasvorm van de bril op het gezicht een beslissende rol. Met de ImpressionIST®, het 3D-video centreersysteem van Rodenstock, worden de gegevens verzameld die hiervoor van belang zijn.
U kijkt gewoon in de spiegel van de ImpressionIST®. Met twee camera's worden er vanuit twee gezichtshoeken beelden van u gemaakt. Met behulp van deze beelden worden in combinatie met het door u gekozen montuur parameters van uw gezicht nauwkeurig gemeten, zoals de afstand tussen uw pupillen en hun diameter.

3. De berekening

Maatwerk tot in de perfectie

Uw opticien stuurt de meetresultaten samen met uw bestelling en de restresultaten van de 'normale' oogtest naar Rodenstock. En nu komt het echte 'geheim' van de geavanceerde productietechnologie: de berekening van de voor u optimale brillenglazen die op elk gezichtspunt perfect afgestemd zijn op uw ogen.
Het resultaat zijn de nauwkeurigste brillenglazen die Rodenstock ooit gemaakt heeft. Hiermee kunt u uw gezichtsvermogen eindelijk ten volle benutten. Het verschil met een standaardbril zult u meteen merken. Gegarandeerd.

Zet de volgende stap naar uw bril op maat! Vind uw bril van Rodenstock.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading