0
    U bevindt zich hier: House of Better Vision  
 
Notitieblad verzenden
 
 
 

Los de som op.*

28

+

=

achtentwintig

 

Andere som,
Klik hier .

 
 

* Verplicht veld

 
 
nav-Id: 1619172 - doc-Id: 1617734
vlaams /français Het bedrijf Rodenstock.Net
FAVORIETEN (0)
FAVORIETEN (0)
Uw momenteel opgeslagen favorieten
 
 

Geen favorieten

 
Zoeken
Zoeken
 
 
 
 
 
 

Wat kenmerkt een goede bril?

Een goede bril is een perfecte symbiose van vakmanschap en design, techniek en esthetische vormgeving. De bril is een systeem waarmee u beter kunt zien.

 
 
Pasvorm en draagcomfort
 
 
Brillenglazen en optiek
 
 
Design en materialen
 
 
Coatings en oppervlakken
 
 
Bescherming tegen de zon en UV-straling
 
 
Made in Germany
 
 
Rodenstock-handelsmerk
 
 
Service en garantie

Pasvorm en draagcomfort

Een bril die speciaal voor u ontwikkeld is. Voor een perfect zicht wordt uw Rodenstock-bril niet alleen volledig aan uw ogen aangepast, maar ook aan de vorm van uw gezicht en hoofd. We zorgen er op die manier voor dat uw bril ook na lang dragen nog steeds aangenaam zit.

Meer weergeven

Meer weergeven

 
 

Monturen

Brillenglazen

 
 
Monturen

Al onze brillen zijn het resultaat van meer dan 140 jaar knowhow. De brilpoten van onze monturen zijn van tevoren optimaal aangepast en voorzien van een vervormbare metalen kern. Uw opticien kan daardoor bij elk Rodenstock-montuur rekening houden met uw persoonlijke behoeften. Dit garandeert een unieke draagervaring.
De scharnieren zijn zo ontworpen en gefabriceerd dat ze een lange levensduur en een uitstekende pasvorm hebben. Eke scharnierconstructie biedt al naargelang het materiaal een goede flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheid, zodat u langdurig verzekerd bent van een hoog draagcomfort.

Brillenglazen

Onze hoogwaardige kunststofglazen zijn tot wel 60% lichter dan mineraalglazen. Dankzij speciale materialen met een hoge specifieke dichtheid is het mogelijk om brillenglazen heel dun te slijpen. Ook bij hogere sterktes draagt het geringe gewicht bij aan een esthetische look en een hoog draagcomfort.

Brillenglazen en optiek

Onzichtbare staaltjes van techniek. Het valt niet direct op, maar dankzij onze zeer precieze opmeting van uw gezichtsvermogen en de hoogwaardige vervaardiging zijn onze brillenglazen ware meesterwerken.

Meer weergeven

Meer weergeven

 
 

Onderzoek

Oogmeting

Vervaardiging

 
 
Onderzoek

Onze producten zijn het resultaat van vele jaren onderzoek, buitengewoon vakmanschap, nauwkeurige slijpprocessen en hoogwaardige materialen. Op die basis kunt u vertrouwen. Rodenstock is de enige fabrikant die sinds de oprichting meer dan 140 jaar geleden zowel brillenglazen als monturen onder één dak aanbiedt. Het is deze allround competentie die revolutionaire ontwikkelingen mogelijk maakt.

Oogmeting

Dankzij meting met de DNEye®-scanner en ons ImpressionIST® 3D-videosysteem krijgt u brillenglazen op maat die veel verder gaan dan alleen uw de gegevens op uw brilrecept. Bij de berekening en vervaardiging wordt ook rekening gehouden met parameters zoals de vorm van uw gezicht, de oogafstand en uw persoonlijke kijkgewoonten. Zo kunt u profiteren van een unieke kijkervaring, een uitstekend draagcomfort en een perfecte esthetische vormgeving.

Vervaardiging

Het gehele proces tot en met het voltooide brillenglas wordt onder één dak uitgevoerd. Alleen op die manier kan de hoge kwaliteit worden gegarandeerd die veel verder reikt dan de gangbare industrienormen. Talloze experts zijn dagelijks in de weer om samen met het Rodenstock Engineering Center ook de productieapparatuur te ontwikkelen waarmee de geavanceerde brillenglazen worden vervaardigd. Door strenge kwaliteitscontroles bent u verzekerd van een unieke hoge kwaliteit.

Design en materialen

Vorm en functie zijn volledig op elkaar afgestemd. Ze vormen de perfecte symbiose van design en materiaal die onze brillen zo kenmerkt. Esthetische vormgeving en trends zijn belangrijk. Bepalend voor een perfecte kijkervaring is echter ook de kwaliteit van de afzonderlijke onderdelen. Bij Rodenstock worden modieuze trends en esthetische aspecten uitsluitend door toepassing van hoogwaardige materialen gerealiseerd.

Meer weergeven

Meer weergeven

 
 

Edelstaal

Titanium

Beta-titanium

Acetaat

Polyamide

Kunststof

Mineraalglas

 
 
Monturen: edelstaal

Edelstaal is een enorm stevig materiaal met een hoge treksterkte en tegelijkertijd is het zeer flexibel. Wij gebruiken het voor de vervaardiging van de voorkant en de poten van onze brillen.

Monturen: titanium

Het lichte, corrosiebestendige en vormvaste metaal titanium is zeer geschikt voor de gevoelige huid. Daarom is het ook zeer geschikt voor brildragers met een huidallergie. Bij Rodenstock maken wij hiervan met name de voorkant van onze brillen, omdat het glas door de persoonlijke aanpassing perfect zit.

Monturen: beta-titanium

Beta-titanium is een combinatie van zuiver titanium en een beta-legering. Het zo veredelde metaal is zeer flexibel en absoluut corrosiebestendig, licht en anti-allergeen. Wij gebruiken beta-titanium vooral voor brilpoten. Door zijn flexibiliteit biedt het een hoog draagcomfort.

Monturen: acetaat

Dit hoogwaardige kunststof materiaal is in bijna alle mogelijke kleurschakeringen verkrijgbaar. Wij gebruiken uitsluitend het beste Italiaanse acetaat, dat absoluut anti-allergeen is. Het wordt vooral toegepast in de voorkant en de brilpoten, waar door precies frezen een perfecte pasvorm gegarandeerd wordt.

Monturen: polyamide

Het breukbestendige kunststof is flexibel, maar daarnaast ook aanpasbaar en anti-allergeen. Polyamide kan heel dun verwerkt worden en biedt fraaie transparante effecten. Wij gebruiken polyamide voor de voorkant, de poten en de oortips.

Brillenglazen: kunststof

Kunststof glazen zijn uiterst licht en hierdoor is het mogelijk om monturen van verfijnd filigraan te gebruiken. Speciale coatings zoals Rodenstock 2 ® Protect Plus 2 verhinderen reflecties en beschermen de glazen tegen krassen.

Brillenglazen: mineraalglas

Sommige brildragers zweren nog steeds bij de bewezen kwaliteit van mineraalglazen. Het voordeel is dat ze weinig onderhoud vereisen en bijzonder krasbestendig zijn. Een nadeel is echter het iets hogere gewicht.

Coatings en oppervlakken

Altijd goed zien én er goed uitzien. Wie de perfecte bril gevonden heeft, wil ook graag zo lang mogelijk van het nieuwe zicht kunnen genieten. Onze hoogwaardige coatings voor zowel brillen als brillenglazen beschermen en bieden nog veel meer voordelen.

Meer weergeven

Meer weergeven

 
 

Brillenglazen

Monturen

Coating

 
 
Brillenglazen

Wij bieden u met onze hoogwaardige Solitaire® 2 -coatings een perfecte en complete bescherming voor uw brillenglazen. Deze onzichtbare beschermingslagen zorgen voor een verbeterde krasbestendigheid, verminderen hinderlijke reflecties en hebben bovendien het voordeel dat ze weinig onderhoud vereisen.

Monturen

De coatings van onze monturen zijn uitstekend bestand tegen invloeden uit de omgeving en bijzonder slijtvast. Zelfs als uw Rodenstock-bril voor een betere pasvorm is vervormd, is deze nog corrosiebestendig. Voor de kleur worden zelfs edelmetalen als goud, palladium of rutenium toegepast.

Coating

Dankzij de hoogwaardige coating Solitaire® Protect Plus 2 profiteert u van vrij zicht op uw ogen en van onbelemmerd zicht in elke situatie. Onze hoogwaardige coating verhoogt de duurzaamheid en krasbestendigheid van uw brillenglazen. Daarnaast is ze te allen tijde vuil-, vet- en waterafstotend en vermindert ze storende reflecties, waardoor uw ogen duidelijk zichtbaar zijn.

Bescherming tegen de zon en UV-straling

Wij bieden u een brede keuze aan hoogwaardige zonneglazen in uw sterkte. Hiermee bent u verzekerd van perfect zicht en een perfecte look. Alle Rodenstock-zonneglazen bieden optimale bescherming tegen UV-straling. Dat betekent zekerheid, ongeacht de schakering en kleur die u kiest.

Meer weergeven

Meer weergeven

 
 

Modieuze UV-bescherming

Contrastrijk zicht

Polarized zonneglazen

Meekleurende zonneglazen

 
 
Modieuze UV-bescherming

SunProtect combineert design en functionaliteit in één zonneglas. De brillenglazen bieden optimale UV-bescherming en ze zijn verkrijgbaar in modieuze kleuren met en zonder kleurverloop, vanzelfsprekend ook in uw sterkte.

Contrastrijk zicht

SunContrast is ideaal voor iedereen die ondanks de zon contrastrijk zicht wil. Het filtert 100% van de UV-straling en bovendien een groot gedeelte van de blauwe straling bij daglicht eruit. Bijzonder geschikt voor plekken met veel reflecties, zoals bij een strandvakantie. In uw sterkte verkrijgbaar.

Polarized zonneglazen

Polarized brillenglazen filteren nagenoeg alle storende reflecties eruit en zorgen voor een relaxt zicht zonder vermoeidheid. Daardoor krijgt u naast veel kijkcomfort ook zekerheid, bijvoorbeeld bij het autorijden of het buiten sporten. Vanzelfsprekend ook in uw sterkte verkrijgbaar.

Meekleurende zonneglazen

Voor zonnebrillen die meedenken: onze meekleurende brillenglazen ColorMatic IQ® Sun 2. Deze glazen passen zich in recordtijd aan alle lichtomstandigheden aan en bieden scherp zicht met 100% UV-bescherming.
Meer over intelligente zonnebrillen

Made in Germany

Duitse kwaliteit en Duits vakmanschap. Al onze monturen en brillenglazen worden in Duitsland ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd. Alle onderdelen en materialen voldoen aan de hoogste eisen en bieden daardoor perfect draagcomfort en een fantastische kijkervaring.

Meer weergeven

Meer weergeven

 
 

Monturen

Brillenglazen

Kwaliteit

 
 
Monturen

Tot aan het kleinste schroefje controleren wij alle onderdelen van onze monturen op belastbaarheid, zuiverheid en kwaliteit. Brilpoten worden meer dan 60.000 maal bewogen. Lakken en de montuur- en glasmaterialen worden op corrosie en draagcomfort getest. Bovendien voeren wij op nagenoeg alle onderdelen testen met overbelasting uit. Dit alles doen wij zodat u langdurig plezier aan uw Rodenstock-bril kunt beleven.

Brillenglazen

Net als in onze monturen zitten ook in onze brillenglazen jaren van onderzoek en ontwikkeling. U profiteert van hoogwaardige, nauwkeurig geslepen brillenglazen waarin meer dan 140 jaar knowhow zit.

Kwaliteit

De uiterst nauwkeurige fabricage met door onszelf ontwikkelde machines garandeert dat alle onderdelen van uw Rodenstock-bril van perfecte kwaliteit zijn. Met onze strenge controles en uitgebreide testen gaan wij veel verder dan de Duitse industrienormen (DIN/ISO).

Rodenstock-handelsmerk

Ons teken voor kwaliteit. Wie Rodenstock koopt, hecht veel waarde aan kwaliteit. Wij signeren al onze producten met een onmiskenbare “R” . Deze staat voor meer dan 140 jaar knowhow in de optiek.

Meer weergeven

Meer weergeven

 
 

De “R”

 
 
De “R”

Ons Brand Mark “R” op een montuur of brillenglas geeft aan dat het een origineel Rodenstock-product betreft dat aan de hoogste technische en functionele eisen voldoet. Wij verwerken de “R” als designelement in onze monturen. Heeft u voor brillenglazen van Rodenstock gekozen, dan vindt u ons Brand Mark op het rechterglas.

Service en garantie

Gegarandeerde Rodenstock-kwaliteit. Als u een bril met onze brillenglazen koopt, krijgt u tevens een Rodenstock Card. Hierop staan niet alleen alle belangrijke gegevens over uw brillenglazen, maar u profiteert hiermee ook van gratis aanvullende diensten.

Meer weergeven

Meer weergeven

 
 

Zes maanden tevredenheidsgarantie

Twee jaar kwaliteitsgarantie

Drie jaar kwaliteitsgarantie

Traveller Service

 
 
Zes maanden tevredenheidsgarantie

Wij garanderen u een probleemloze gewenning aan uw Rodenstock-brillenglazen. Mocht u desondanks binnen de eerste zes maanden niet tevreden zijn, dan vervangen wij de glazen door een ander Rodenstock-product. Met bijbetaling kunt u overstappen naar een hoogwaardiger glas. Bij de tevredenheidsgarantie kunt u geen aanspraak maken op vergoeding van het aankoopbedrag.*

Twee jaar kwaliteitsgarantie

Wij garanderen de werking en duurzaamheid van uw nieuwe Rodenstock-brillenglazen. Als de glazen binnen 24 maanden na aankoop een gebrek vertonen, krijgt u via uw opticien kosteloos identieke brillenglazen ter vervanging.*

Drie jaar kwaliteitsgarantie

Geldig bij aankoop van de brillenglazen Solitaire® Protect Balance 2, Solitaire® Protect Plus 2, Solitaire® Protect Sun 2 en Solitaire® Protect 2. Bij deze hoogwaardige coatings bieden wij boven op de 24 maanden kwaliteitsgarantie nog eens 12 maanden extra garantie op de coating.*

Traveller Service

Dragers van een Rodenstock multifocaalbril of beeldschermbril bieden wij ook zekerheid voor onderweg. Mocht u uw bril tijdens een reis in het buitenland beschadigen of verliezen, dan sturen wij naar uw verblijfplaats een noodset met een enkelvoudige bril en een leesbril in uw sterkte. Onmiddellijk en kosteloos: een exclusieve service van Rodenstock.*

* De garantie- en servicevoorwaarden kunnen per land verschillen. De wettelijke garantie blijft onverminderd van kracht. Vervangende onderdelen voor uw Rodenstock-bril zijn ook na aankoop nog meerdere jaren verkrijgbaar. Bij schade kunt u uw bril ter reparatie aanbieden en daarmee ook de brillenglazen blijven gebruiken.

 
 

Elke bril een meesterwerk.

Duitse kwaliteit en Duits vakmanschap. Al onze monturen en brillenglazen worden in Duitsland ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd. Alle onderdelen en materialen voldoen aan de hoogste eisen en bieden daardoor perfect draagcomfort en een fantastische kijkervaring.

Het zijn de details die een perfecte bril kenmerken. Hij is een harmonisch geheel van nauwkeurig geslepen brillenglazen, een perfect aangemeten montuur en deskundige, persoonlijke meting en advisering. Deze combinatie garandeert u niet alleen perfect zicht, maar tegelijkertijd ook een perfecte look. Brillen van Rodenstock zijn iets wat geen enkele andere fabrikant ter wereld kan bieden: een systeem voor beter zicht.

Optimale betrouwbaarheid en zekerheid
  • Meer dan 140 jaar ervaring met het maken van hoogwaardige brillenglazen en monturen
  • 6 maanden tevredenheidsgarantie en 24 maanden kwaliteitsgarantie
  • Inclusief merkcertificaat en handelsmerk
  • De strengste kwaliteitscontroles, die veel verder dan de Duitse industrienorm gaan
Uiterst lange levensduur
  • Vele malen onderscheiden, onder meer met de Duitse innovatieprijs
  • Bijzonder dunne en lichte glazen
  • 100% bescherming tegen UV-straling en verblinding
Uiterst lange levensduur
  • Oplossingen op maat voor perfect en comfortabel zicht
  • Benut uw gezichtsvermogen voor 100% dankzij EyeLT®