0
    U bevindt zich hier: House of Better Vision  
 
Notitieblad verzenden
 
 
 

Los de som op.*

8

+

=

achttien

 

Andere som,
Klik hier .

 
 

* Verplicht veld

 
 
nav-Id: 1619182 - doc-Id: 1617758
vlaams /français Het bedrijf Rodenstock.Net
FAVORIETEN (0)
FAVORIETEN (0)
Uw momenteel opgeslagen favorieten
 
 

Geen favorieten

 
Zoeken
Zoeken
 
 
 
 
 
 

Op oogafwijking testen

Hoe is uw gezichtsscherpte voor veraf? Probeert u het eens uit.

1

Download onze gezichtsscherptetest en druk deze af.

2

Hang het blad daarna op ooghoogte aan de muur en stap 4 meter (5 passen) achteruit.

3

Probeer te zien in welke richting de cirkel open is. Noteer de rij die u nog duidelijk en zonder problemen kunt lezen.

Analyse

In welke rij kon u de opening van de cirkel niet meer precies herkennen? De bijbehorende waarde geeft de gezichtsscherpte (visus) weer voor in de verte zien.

 
Gezichtsscherpte 1,2 tot 1,5:

Gefeliciteerd. U beschikt over een ‘adelaarsblik’. Toch moet u niet vergeten om regelmatig naar de opticien of oogarts te gaan om uw uitstekende zicht te laten controleren.

 
Gezichtsscherpte 1,0:

U hebt waarschijnlijk geen bril nodig. Uw ogen kunnen echter in de loop van de tijd veranderen en uw zicht kan verminderen. Wij adviseren om regelmatig uw ogen te laten testen.

 
Gezichtsscherpte 0,8:

Dit is de grens als het gaat om veilig autorijden. Toch is het verstandig om uw ogen bij een oogarts of opticien te laten testen. Onthoud goed dat 's nachts of bij verblinding een verminderde gezichtsscherpte sterker optreedt dan bij daglicht.

 
Gezichtsscherpte 0,4 tot 0,6:

Uw gezichtsscherpte lijkt zorgwekkend laag. Wij raden u aan zo snel mogelijk uw ogen op te laten meten. Specifiek voor het autorijden hebt u een bril nodig.

 
 

Bijziendheid en verziendheid

Als u merkt dat u dichtbij of in de verte niet goed ziet, hebt u waarschijnlijk een oogafwijking.

Bijziendheid of myopie

Als men bijziend is, kan men zonder bril goed dichtbij zien, maar in de verte wordt alles vager en onduidelijk. De meestvoorkomende oorzaak is een te lang oog (asmyopie), waardoor het beeld vóór het netvlies ontstaat en derhalve niet scherp gezien kan worden.

Bijziendheid wordt in dioptrie gemeten. Met de min-brillenglazen van Rodenstock kan bijziendheid optimaal gecorrigeerd worden. Hierdoor kunt u uw gezichtsvermogen weer ten volle benutten.

Naar de enkelvoudige brillen


Verziendheid of hyperopie

Verziendheid ontstaat in de meeste gevallen door een te kort oog (ashyperopie). Het beeld ontstaat achter het netvlies en wordt niet scherp afgebeeld. Voor in de verte zien kan dat meestal nog een tijd lang relatief goed gecorrigeerd worden; dichtbij ziet men echter niet scherp.

Net als bijziendheid wordt ook verziendheid in dioptrie gemeten. Ook verziendheid kan met een enkelvoudige bril van Rodenstock optimaal gecorrigeerd worden; in tegenstelling tot bijziendheid echter met plus-brillenglazen.

Naar de enkelvoudige brillen