0
    U bevindt zich hier: House of Better Vision  
 
Notitieblad verzenden
 
 
 

Los de som op.*

14

+

=

vijftien

 

Andere som,
Klik hier .

 
 

* Verplicht veld

 
 
nav-Id: 1619190 - doc-Id: 1617782
vlaams /français Het bedrijf Rodenstock.Net
FAVORIETEN (0)
FAVORIETEN (0)
Uw momenteel opgeslagen favorieten
 
 

Geen favorieten

 
Zoeken
Zoeken
 
 
 
 
 
 

De kleurwaarneming testen

Kleuren spelen een belangrijke rol. Dat geldt niet alleen voor de kijkervaring, maar ook voor de veiligheid zoals in het verkeer. Test nu zelf of u kleuren goed waarneemt.

1

Bekijk de afbeelding en probeer de cijfers en letters te herkennen.

2

Kies vervolgens uit de mogelijke antwoorden.

Analyse

Als u boven alleen maar een 8 kunt herkennen, dan geeft dit aan dat u mogelijk een probleem hebt met de kleuren rood en groen. In dat geval adviseren wij u om een professionele test bij een oogarts of opticien te doen.

Analyse

Als u boven alleen maar een 12 kunt herkennen, dan geeft dit aan dat u mogelijk een probleem hebt met de kleuren blauw en geel. In dat geval adviseren wij u om een professionele test bij een oogarts of opticien te doen.

Analyse

Als u boven een 182 kunt zien, dan is uw kleurwaarneming waarschijnlijk in orde. Herhaal de test regelmatig om uw kleurwaarneming te controleren.

1

Bekijk de afbeelding en probeer de cijfers en letters te herkennen.

2

Kies vervolgens uit de mogelijke antwoorden.

Analyse

Als u boven een 3 kunt zien, dan is uw kleurwaarneming waarschijnlijk in orde. Herhaal de test regelmatig om uw kleurwaarneming te controleren.

Analyse

Als u boven geen getal kunt herkennen, dan geeft dit aan dat u mogelijk een probleem hebt met de kleuren rood en groen. In dat geval adviseren wij u om een professionele test bij een oogarts of opticien te doen.

1

Bekijk de afbeelding en probeer de cijfers en letters te herkennen.

2

Kies vervolgens uit de mogelijke antwoorden.

Analyse

Als u boven een C en een H kunt zien, dan is uw kleurwaarneming waarschijnlijk in orde. Herhaal de test regelmatig om uw kleurwaarneming te controleren.

Analyse

Als u boven alleen maar een 31 ziet, dan hebt u mogelijk een probleem met de kleuren rood en groen. In dat geval adviseren wij u om een professionele test bij een oogarts of opticien te doen.

 
 

Kleurenzwakte of kleurenblindheid

Net als vele oogafwijkingen is ook kleurenblindheid meestal aangeboren. Het komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Kleurenzwakte of kleurenblindheid? Vaak worden beide begrippen als synoniem gebruikt. Maar de erfelijk bepaalde gezichtsstoornissen zijn absoluut niet aan elkaar gelijk. Protanomalie en deuteranomalie betreffen een kleurenzwakte voor rood respectievelijk groen. Dat betekent dat de kleuren alleen herkend worden als ze bijzonder diep en krachtig zijn.

Met anopie wordt kleurenblindheid voor verschillende kleuren aangeduid. Bij protanopie en deuteranopie mist de betreffende persoon op het netvlies de kleurreceptoren voor rood respectievelijk groen. Beide kleuren worden als lichte grijstinten waargenomen. Helaas kunnen kleurenzwakte en kleurenblindheid niet behandeld worden. Met gekleurde brillenglazen kan echter de veelvoorkomende lichtgevoeligheid verminderd worden.