0
    U bevindt zich hier: House of Better Vision  
 
Notitieblad verzenden
 
 
 

Los de som op.*

2

+

=

vier

 

Andere som,
Klik hier .

 
 

* Verplicht veld

 
 
nav-Id: 1619188 - doc-Id: 1617762
vlaams /français Het bedrijf Rodenstock.Net
FAVORIETEN (0)
FAVORIETEN (0)
Uw momenteel opgeslagen favorieten
 
 

Geen favorieten

 
Zoeken
Zoeken
 
 
 
 
 
 

Op een onregelmatige kromming van het hoornvlies testen

Er is sprake van een onregelmatige kromming van het hoornvlies (astigmatisme) als een punt op het netvlies wordt afgebeeld als een lijn. Doe nu de zelftest!

1

Fixeer uw blik achtereenvolgens op alle vier de cirkels en kijk naar de lijnen in de cirkels. Het is belangrijk dat u dit eerst met elk oog afzonderlijk en daarna met beide ogen tegelijk doet. U kunt de test met of zonder bril doen.

2

Ziet u in alle cirkels duidelijke, zwarte lijnen?

Analyse

Als de lijnen in een of meer richtingen vervormen of wazig worden, kan dit een indicatie zijn voor astigmatisme. In dat geval is het aan te raden om een afspraak te maken met een opticien of oogarts. Ook als u de verschillen waarneemt terwijl u een bril draagt, is het verstandig om uw bril te laten controleren. Een niet-gecorrigeerd astigmatisme kan uw gezichtsvermogen namelijk verminderen.

 
 

Onregelmatige kromming van het hoornvlies of astigmatisme

Onregelmatig betekent dat het hoornvlies niet gelijkmatig gekromd is. Een licht astigmatisme komt veel voor.

Circa 70% van alle brildragers is astigmatisch. Dat betekent dat u een onregelmatige kromming van het hoornvlies hebt. Door de verschillende vervormingen van het hoornvlies wordt het licht op uiteenlopende manieren gebroken, waardoor bijvoorbeeld ronde voorwerpen vanwege de vertekening staafvormig lijken. In het Duits wordt daarom ook wel de term ‘Stabsichtigkeit’ gebruikt.

Een onregelmatige kromming van het hoornvlies wordt door torische glazen gecorrigeerd. Met de brillenglazen van Rodenstock kan een onregelmatige kromming van het hoornvlies gecorrigeerd worden. Hierdoor kunt u uw gezichtsvermogen weer ten volle benutten.

Naar de brillenglazen