B.I.G. VISION®

Een essentiele revolutie op het gebied vn brillenglazen.

Scroll
De Rodenstock bril
Uw verlanglijst
Uw type bril
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking

Ontdek de B.I.G. Vision® ervaring

Bekijk hier

B.I.G. Vision® van Rodenstock zorgt voor een fundamentele verandering op het gebied van multifocale brillenglazen door rekening te houden met de unieke vorm en grootte van uw beide ogen.

Door brillenglazen te maken die gebaseerd zijn op de biometrie van uw individuele ogen, bieden we u de scherpst mogelijke kijkervaring.

Bij Rodenstock kijken we naar de biometrie van het hele oog. Daarbij gaan we veel verder dan de huidige standaarden binnen de optiekbranche.
Deze datapunten worden rechtstreeks in elk van uw nieuwe brillenglazen geïntegreerd middels een technische productieproces dat glazen oplevert die tot op de micrometer nauwkeurig zijn. Dit stelt ons in staat het om het middelpunt voor scherp zicht van elk individueel oog exact te bepalen en u het scherpst mogelijke zicht te bieden, waar u ook naar kijkt.

We noemen deze brillenglazen B.I.G.
BIOMETRISCH INTELLIGENTE GLAZEN

Elk oog is anders

De wereld van multifocale glazen heeft zich veel te lang laten leiden door een beperkte denkwijze. Een denkwijze gericht op beperkte oogmetingen. Een denkwijze van eenzijdige aandacht. En een denkwijze waarbij de rol van de hersenen wordt onderschat.

Deze beperkte denkwijze richt zich op het begrijpen van het oog vanuit het perspectief van een gestandaardiseerd oogmodel, in plaats van een gedetailleerd beeld van elk individueel oog. Als gevolg hiervan heeft 98% van multifocaaldragers wereldwijd een bril die niet exact aansluit bij hun ogen.

De vorm en lengte van uw ogen zijn net zo individueel als uzelf. Dit geldt ook voor de locatie van het scherp zicht centrum, deze varieert van persoon tot persoon.

Dit betekent dat als we u scherp zicht willen bieden, we brillenglazen moeten maken die gebaseerd zijn op de nauwkeurige gegevens van elk individuele oog. Voor vrijwel alle multifocale glazen die vandaag de dag worden gemaakt, wordt echter gebruik gemaakt van hetzelfde standaard oogmodel.

Ontdek de zes stappen naar de B.I.G. Vision® ervaring

* Klantonderzoek naar DNEye® (2018), Zürich.
** Muschielok, A. (2017). Personalisierte Gleitsichtgläser nach Kundenwunsch – Ergebnisse einer wissenschaftlichen Studie. Presentatie tijdens het Opti-Forum, München.

Waar is B.I.G. Vision® verkrijgbaar?

B.I.G. Vision® begint met onze gepatenteerde DNEye® Scanner. Bij deze baanbrekende technologie worden meer oogparameters gemeten dan bij alle andere fabrikanten van brillenglazen. Na deze metingen transporteert uw opticien de gegevens digitaal door naar Rodenstock, waar we een uiterst gedetailleerde biometrische datset opstellen.

Deze gegevens worden door ons gebruikt om een nauwkeurig biometrisch model van uw ogen te maken en deze vervolgens tijdens het productieproces digitaal naar elk brillenglas over te zetten, zodat uw nieuwe glazen kunnen worden aangepast op basis van uw unieke biometrische parameters. Daarna verzenden we uw Biometrisch Intelligente Glazen naar uw opticien, waar u deze kunt afhalen. Dit hele proces duurt slechts enkele dagen.

Wilt u meer informatie? Vindt een B.I.G. Vision® opticien bij u in de buurt.

Vind een opticien

B.I.G. VISION® FOR ALL

In onze uitgebreide brochure leest u alles over B.I.G. Vision®.

Nu downloadenRodenstock_Concept_brochure_NL.pdf (17 MB)

Zien doe je niet met je ogen.
Zien doe je met je hersenen.

Wist u dat u feitelijk niet met uw ogen, maar met uw hersenen ziet? Uw hersenen vereisen informatie om te kunnen verwerken wat er om u heen gebeurt, zodat u kunt besluiten waarop u moet focussen en hoe u vervolgens moet reageren. In onze Biometrisch Intelligente Glazen zijn uw unieke biometrische gegevens verwerkt om ervoor te zorgen dat uw hersenen de best mogelijke visuele informatie ontvangen.

Verder lezen

Hoe werkt B.I.G. Vision®?

Wat Rodenstock anders maakt, is dat we duizenden gegevenspunten gebruiken om elk van uw ogen te meten en in kaart te brengen. We bepalen de lengte van uw ogen, de pupilgrootte, hun reactie op verschillende lichtomstandigheden en nog veel meer. Wanneer al deze gegevens worden gecombineerd, levert dit de informatie op die we nodig hebben om glazen te produceren die exact zijn aangepast aan de behoeften van uw persoonlijke gezichtsvermogen.

Verder lezen
Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.